Unge bygger ny skulptur på havnepromenaden i Næstved

Danske og tyske lærlinge og erhvervsskoleelever deltager i EU-støttet skulptur- og uddannelsesprojekt

De mange fodgængere og cyklister på havnepromenaden i Næstved vil snart kunne opleve livlig aktivitet, når 30 danske og tyske håndværkerlærlinge og erhvervsskoleelever går i gang med at bygge en ny skulptur designet af Næstved-kunstneren Morten Bech Jensen.

Det er foreningen Skulpturpark Næstved Havnepromenade, der sammen med EUC Sjælland, Erhvervsakademi Zealand og to erhvervsskoler i Lübeck har taget initiativ til at involvere de unge håndværkerelever i opførelsen af skulpturen.

Projektet er blandt andet støttet af Borgerprojektfonden under EU-programmet Interreg Deutschland-Danmark, som støtter borgernære dansk-tyske projekter og kulturaktiviteter.

”Vi har i flere år arbejdet på at finde midler til at opføre Morten Bech Jensens kreative skulptur. Vi er meget glade for EU-støtten til at involvere erhvervsskoleelever og lærlinge i dette projekt, der kan indgå i deres uddannelse og bidrage til at styrke deres faglighed,” siger Nils Byskov-Ottosen, formand for Skulpturpark Næstved Havnepromenade.

Billedkunstner Morten Bech Jensen vil med sin markante vandskulptur, der har titlen ’Bassin’, skabe et kunstværk, der også kan fungere som mødested og åndehul på havnepromenaden i Næstved.

”Det er et stort privilegium at bidrage med et kunstværk, der kan bringe fortiden ind i en nutidig fortælling. Når værket kommer til at indgå i de smukke omgivelser langs havnepromenaden, håber jeg, at det dagligt bliver set og brugt af mange mennesker og giver tid til refleksion og eftertanke. At det tilmed kan indgå som et uddannelsesprojekt for unge håndværkere, i et internationalt samarbejde, er jeg både meget stolt og beæret over,” siger Morten Bech Jensen.

Udover erhvervsskoleelever indgår lærlinge fra de to Næstved-firmaer Holbøll A/S og Hansen & Andersen A/S i projektet, og byggematerialerne er støttet af Tuborgfondet, Brand af 1848 Fond og XL-Byg Meding i Næstved.

”I Tuborgfondet vil vi gerne medvirke til, at flere unge får en god start på arbejdslivet. Vi støtter initiativet, fordi den konkrete byggeopgave kan give unge nye erfaringer og kompetencer, som de kan bruge i deres fremtidige arbejdsliv,” siger Pernille Brems, programansvarlig for Arbejdsmarked hos Tuborgfondet.

De danske og tyske erhvervsskoleelever, lærlinge og undervisere mødes til to projekt-workshops i marts på hhv. EUC Sjælland i Næstved og på Emil-Possehl-Schule i Lübeck. Skulpturen vil blive opført i løbet af april.

Morten Bech Jensen – CV
Morten Bech Jensen (født 1986 i Næstved) er billedkunstner og uddannet cand.mag. i kinastudier, film og medievidenskab samt kulturformidling. Hans skulpturer og installationer har indgået i en række gruppe- og soloudstillinger på udstillingssteder som Rønnebæksholm Kunsthal, Filmstationen Måløv, Næstved Kunstforening og Helligåndshuset, Næstved